Dansk & Finsk

Danskarna gillar även dem bingo men som vi nämnt tidigare så går det till på ett lite annorlunda sätt där än i Sverige. Man köper sina brickor som man köper lotter i butiker och sedan väntar man på att resultatet av dragningen ska publiceras i tidningen eller visas på TV. På detta sätt tycker åtminstone jag att en stor del av spänningen försvinner. Att man missar hela momentet med att sitta i en bingohall och känna spänningen stiga när numren dras och ropas ut.

Online finns det dock flera danska bingosajter att spela på och dem är mycket populära. Visst utanför nätet så fungerar det som ett lotteri men dem älskar sitt bingo i Danmark och det är många som spelar. Det är inte bara i Sverige som staten har spelmonopol genom ett statligt spelföretag. Så fungerar det även i Danmark och här heter det Danske spil. Deras bingosajt är även den största danska bingosajten och det är dem som erbjuder flest bingovarianter av de danska online. Det enda som inte är särskilt kul när man spelar på danska sajter är att de inte alls har lika bra bonussystem som andra. Visst dem tar inte 5 % av vinsten och har ingen vinstskatt som i Norge men dem har inte heller några bonusar för nytillkomna spelare.

Finland är kanske det land i norden som har minst anknytning till bingo. Det beror antagligen mest på att lagarna för spel är så rigida snarare än på ett bristande intresse. Även casinospel har fått stryka på foten och det finns bara två landbaserade och inga sajter. Det krävs en hel del pappersarbete för att starta en bingohall i Finland och det är antagligen anledningen till att ingen gör det. Man behöver flera olika tillstånd från olika myndigheter som dessutom ska förnyas vartannat år.

Men när du går online så kommer du att hitta massor med härlig finsk bingo från det största spelbolaget i Finland – PAF. Tyvärr är deras utbud inte jämförbart med svenska bingosajter och det verkar gå trögt på Finlands bingofront. Dock har dem något som vi svenskar gärna utnyttjar. Det är bingokryssningarna som går mellan Stockholm och Finland. På dessa kryssningar kan man spela bingo hela resan och även i hamn i Helsinki.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search