Norsk bingo

Åker du till Norge så kommer du att finna att man även där är mycket förtjusta i bingo. Vill du besöka en bingohall så får du dock hålla dig till de södra delarna av landet eftersom att det inte finns några i norr. Visst dem har inte heller lika många som vi har i Sverige men det finns ändå ca 30 stycken och dem är väldigt populära. Man spelar gärna online och det finns flera bingorum på norska. Dock har man lite annorlunda reglering av spel i Norge eftersom att de inte är medlemmar i EU. Det gör att dem måste betala skatt på sina spelvinster, den ligger oftast på ca 30 %.

När du spelar så fungerar det även då lite annorlunda mot vad det gör när man spelar från och i Sverige. Den som är bingoarrangör tar nämligen alltid fem procent i avgift från potten. Numera så är det riktigt stora grejer på gång i Norge när det gäller spel. Det är så att man genom spelautomater ska kunna spela bingo. Dessa spelmaskiner kommer att placeras ut lite som vi har Jack Vegas-maskiner idag. Det vill säga att man kommer placera dem på krogar och restauranger där det finns en åldersgräns. Något man gärna vill genomföra är att det även ska gå att spela mot utländska motståndare på spelmaskinerna men det är inte säkert att det är genomförbart.

Nu är det tyvärr så i Norge att staten där har beslutat att förbjuda utländska spelsajter att agera på den norska marknaden. Man slog igenom detta år 2008 och självklart blev detta ett stort bakslag för bingon i landet. Dock så får man spela på svenska sajter och en av de som slagit igenom stort i Norge är Maria bingo. Dessutom finns det flera norska bingosajter som är mycket roliga att spela på.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search