Olika länder

I våra olika nordiska länder så spelar vi bingo på lite olika sätt. Det vi har gemensamt är att vi alla spelar riktigt mycket bingo online idag och det finns bingosajter på alla de nordiska språken.

I Danmark tillexempel så fungerar det mer som ett vanligt lottospel. Du köper din ”bricka” där det man tryckt de framslumpade numren. Efter dragningen så publiceras och annonseras resultatet i tidningar och på tv. Då är det bara att stämma av med sin bricka och se om man vunnit eller inte. Där sitter man med andra ord inte och tittar på dragningen och markerar allteftersom som vi gör här.

I Finland så spelar man precis som vi gör och även i Norge, skillnaden är att det inte finns lika många bingohallar. Dock är de som finns välbesökta i båda dessa länder och man spelar gärna bingo online. Dessvärre för dem som bor i Norge så är inte vinsterna skattefria och lagen försvårar spelande på utländska sajter. I Finland har man ett riktigt bra statligt organ för spel, motsvarande Svenska spel. Dem har kanske inte satsat allt för mycket på bingo men det kommer mer och mer. Ska man spå i framtiden så ser det ut som att Finland kan bli en riktig bingonation.

Vertical Menu

Categories

  • Inga kategorier

Search